Barion Pixel

Bankkártyás fizetéssel kapcsolatos változás!

Kedves Felhasználó!

 

Értesíteni szeretnénk, hogy 2020. november 30-tól a bankkártyás fizetést biztosító partnerünk a Barion is bekapcsolja az erős ügyfél hitelesítést, a 3D Secure 2-t.

Mit jelent az erős ügyfél hitelesítés?
Az erős ügyfél hitelesítés egy plusz biztonsági ellenőrző lépés a bankkártyás fizetések során.

Célja, hogy az online vásárlást biztonságosabbá tegye, a visszaélések kockázatát minimalizálja.

Magyarországon hozzávetőlegesen 10 000 Forint alatti fizetéseknél, illetve néhány speciális esetben a kártyakibocsátó eltekinthet az erős ügyfél hitelesítéstől. Magasabb összegek esetén, vagy ha nem kap elég információt a kártyakibocsátó, erős ügyfél hitelesítés történik. Ilyenkor a vásárló a kártyakibocsátó mobilalkalmazásában vagy SMS-ben kapott kóddal, de akár okostelefonja ujjlenyomat-olvasójával vagy arcfelismeréssel (pl. Face ID) is azonosíthatja magát a fizetés során.

Miért jó ez nekem?
A 3D Secure 2-vel védett tranzakciók esetén lecsökkennek a kártyás visszaélések. Ráadásul a visszaélésből eredő esetleges károkat nem a kereskedő, hanem a kártyakibocsátó viseli. Ez azon tranzakciókra is igaz, amikor a kártyakibocsátó eltekint a vásárló erős ügyél hitelesítésétől.

Mit kell tennem?

Az erős ügyfél hitelesítés egy plusz lépéssel hosszabbítja meg a fizetési folyamatot. Azonban, ha a kártyakibocsátó részletes információkat kap a fizetési tranzakcióról, el tudja dönteni, hogy szükség van-e további ügyfélhitelesítésre a fizetés végrehajtása előtt, így akár elkerülhető is lehet a plusz azonosítás. Ha nem kap elég információt, nagyobb a valószínűsége az erős ügyfél hitelesítésnek.

Eratex